Posted on

Skoda Fabia elektromos szervó hiba

Az elektrohidraulikus szervó működése során a szervo olaj keringtetése villanymotor segítségével történik. A hidraulikus szivattyúkkal szemben nagy előny, mert a motort csak akkor terheli le ha tényleg szükség van rá. A vezérlőegység segítségével a nyomaték, illetve a rásegítő erő megfelelően szabályozható. (pl.: Fabia)

  • Szivattyún lévő cikkszám, adattábla
  • Gyári cikkszám
  • Alvázszám
  • Járműadatok: motorkód, évjárat, köbcenti, motor, teljesítmény (kw)
  • Autóból kiolvasott hibakód is segíthet
  • Hibajelenség pontos leírása

Honnan lehet tudni, hogy probléma van a szivattyúval?

Honnan tudhatod, hogy meghibásodott a kormányszervó szivattyúd? Óracsoporton hibajelző lámpa világít. A szervó reggeli indítás után nem kapcsol be, darabosan van csak szervóhatás, olyan érzés mintha az egyik irányba hirtelen rántana a kormányon (egy pillanatra megszűnik a rásegítés), A meghibásodott szivattyú olykor komoly balesetek kimeneteléhez is vezethet, épp ezért fontos az, hogy mindig rendben legyen. Ennek a karbantartását bízzuk szakemberekre.

Fabia

  • Nyomaték érzékelő : Mozgó alkatrészről van szó, így sajnos elkerülhetetlen egy idő után a kopása. Maga a vezérlőegység meghibásodása azonban adott esetben hasonló hibakódokat eredményezhet.
  • Vezérlő egység: A szenzorok által küldött adatokat az elektromos szervókormány vezérlőegysége értékeli ki, és irányítja a kormányzási funkciókat.
  • A kormányzásiszög-érzékelő: Ritka esetben szokott vele probléma lenni.Az autószervizek legtöbb esetben gond nélkül kicserélik. Vannak azonban olyan variánsok, amik a vezérlőegység hibája esetén a kormányzásiszög-érzékelőre utaló hibakódokat mutatnak.

Javítás szintjei

Nulladik szint: Ebben az esetben két embernek kell reménykednie. Az autószerelőnek, és az ügyfélnek. Ez az amikor veszünk egy bontott szivattyút, ami hasonló korú és valószínűleg a kilométer sem lesz kevesebb benne.

Egyes szint: Ez az a szint amikor még egy működő autoból , az az kipróbálható szivattyút vásárolunk.

Második szint: Hibás alkatrészeket cseréljük a szivattyúban, de a többihez nem nyúlunk hozzá.

Harmadik szint: A szivattyúban lévő összes olyan alaktrészt kicserélünk ami meg tud hibásodni, ezután pedig egy próbapadi teszteknek vetjük alá.

Cserélendő alaktrészek

Hall Senzor, Hall Senzor, Resistors, Resistors, Resistors, Resistors, Resistors, Resistors, Resistors, Resistors Resistors, Capacitors, Capacitors, ,CAN Chips, EEPROM ,Transistors, Transistors, ECU Chips, ECU Chips, Resistor,s Resistors, Resistors, Resistors, Resistors, Engine Control Chips, Capacitors, Capacitors, Capacitros, Mosfets Mosfets, Mosfets, Mosfets, Resistors, Resistors, Resistors

Igyekszünk minden javítással kapcsolatos igényt kielégíteni, ezért csak a próbapadi tesztek után kerülnek termékeink a polcainkra .https://kormanymuszerviz.hu/elektrohidraulikus-szervoszivattyu-javitas

Tesztgép
Próbapad

Cégünk nem csak a szervószivattyúk problémáinak orvoslását, hanem kormányművek javítását is vállalja.végzi ilyen minőségben. Nálunk a kormányművek és a kormányoszlopok is hasonló tesztgépeken kerülnek vizsgálatra.