Loading

Elektromos kormányoszlopok felújítása és cseredarabok raktárról

Elektromos kormányoszlop felújítás -1

Ahogy az elektromos szervóval szerelt autók elérik a 8-10 éves kort egyre gyakoribbak a meghibásodások. Elektromos kormányoszlopokban is mint minden elektronikus vezérlővel (ECU) ellátott egységben elöregedhetnek az anyagok, megváltozott vezetőképességük miatt elektromos hibákat okoznak, az oszlopok vezérlése pedig letiltja az alkatrész működését.

Az elektromos kormányoszlopok mára elterjedt megoldásnak számítanak, nálunk a következők a leggyakrabban megforduló típusok: Hyundai: i10 (2007-), I20 (2008-2014), IX20 (2010-), I30 (2007-2017), IX35 (2009-2015), I40 (2011-), Kia: Venga (2010-), Soul (2014-), C’eed (2006-2015), Santa Fe (2013-2018) , Opel: Corsa D (2006-2014), Corsa C (2000-2006), Corsa B (1997-2000), Corsa E(2014-), Meriva A (2003-2010), Fiat Punto (1999-2010), Grande Punto (2005-2009), Grande Punto EVO (2009-2012),Grande Punto Flat S. (2009-), Panda (2003-2013)

 kormányoszlopok gyakori problémái, hogy akad, kopog, kottyan, nagy a holtjáték, nincsen szervóhatás, darabos a kormányzás, világít a műszerfalon a hibalámpa. Ha mechanikai hibája van csak és elektromosan működik az oszlop, és nincs hibalámpa akkor nem, de minden más esetben a hiba kiolvasásával kell kezdeni egy megfelelő diagnosztikával rendelkező szervizben.

A javításhoz a kormányoszlopot ki kell szerelni és a kulccsal együtt eljuttatni hozzánk. A bevizsgálás díjmentes, Önt csak a szállítási költség terheli, ha nem kéri árajánlatunk után a javítást.

Felújított vagy újraépített kormányoszlopot készletről is tudunk biztosítani a legtöbb típushoz, az azonnali csere is lehetséges – erről érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál.

A kormányoszlop a javítás után terheléses próbapadi ellenőrzésen esik át, amiről mérési jegyzőkönyvet adunk.

Kiszereléskor a következőkre kell figyelni a kiszerelést végző szervizeknek

  • Kérjük, a hibakódok kiolvasását kiszerelés előtt
  • A középállást a tengelyre jelöljék rá, így mi pontosan kalibrálva tudjuk visszaküldeni az oszlopot
  • Csak a kiszerelt kormányoszlopra van szükségünk: azaz csak a konzol, elektromos motor és vezérlő panel kerül be hozzánk, és szereljék le róla a kormánykereket, a légzsák átvezetőt, kardánt.
  • A kormányzár miatt szükség van az indítókulcsra is, melyet mellékelve, ne a zárban hagyva küldjenek el (így könnyen eltörhet).

Ki van szerelve a kormányoszlop?  Gondosan csomagolják be az alkatrészt a szállítás előtt! Erős falú kartondobozt használjanak, megfelelő mennyiségű töltőanyaggal, hogy az alkatrész ne mozogjon a dobozban. Ügyelni kell arra is, hogy a hegyes részek ne szúrhassák ki a doboz falát.

Elektromos kormányoszlop felújítás -2

Hogy történik az elektromos szervó, kormányszervó javítás?

  • futárt tudunk küldeni, aki elszállítja a kiszerelt elektromos kormányoszlopot az ország bármely pontjáról
  • Amint beérkezik hozzánk a kormánymű, műhelyünkben feltesszük a próbapadra és lefuttatunk rajta egy teljeskörű tesztet. A gép feljegyzi az összes adatot és ki is listázza a gyáritól eltérő adatokat. Itt már látni lehet, hogy mi is a probléma.
  • Próbapadról átkerül a szerelő asztalra és darabokra szedik a kollégák. Mechanikus és elektromos problémát is javítunk. Kopogás, lógás, vagy szervó kimaradás rosszabb esetben teljes teljes szervó hiányt.
  • a a szerelőpadon elkészül a kormányoszlop visszakerül a tesztpadra. Újra átnézzük az értékeket és ha minden megfelel mehet is vissza az ügyfélnek.

Hozza be a kiszerelt kormányoszlopot személyesen (1143, Budapest, Gizella út 18.) vagy kérjen futárt!

Érte megyünk: Budapesten és országosan is – a megrendelés másnapján veszik fel a becsomagolt kormányoszlopot a GLS.

Elektromos kormányoszlop felújítás -3

Elektromos kormányoszlop további hibái: kitekeri oldalra a kormányt, egyik oldalra nincs szervó vagy egyáltalán nincs. A hibát okozhatja a kormányszög jeladó meghibásodása, a rossz kommunikáció. Mechanikai hiba esetén szorulhat, zajt hallhatunk ami a hibás alkatrészek cseréjével javítható.

Számos típusból tartunk cseredarabot raktáron, így még gyorsabban megoldódhat az elektromos kormányoszloppal kapcsolatos probléma, a lehető legrövidebb ideig áll az autó.

A hiba meghatározása és a javított alkatrész működésének ellenőrzése is csak az erre a célra speciálisan fejlesztett kormánymű teszt-berendezéssel végezhető.

Ha kérdése van, ha szeretne többet megtudni a kormányműjavítás menetéről, részleteiről, hívjon minket. Szívesen segítünk!

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk 8-17 óráig elérhető: kollégáink rövid időn belül válaszolnak!

Messengeren

Írok, kérdezek vagy csatolmányt, fényképet küldök

Viberen

Írok, kérdezek vagy küldök fotót az alkatrészről, forgalmiról

Visszahívást kérek

Kollégánk munkaidőben visszahívja, ha megadja a számát!

Visszahívást kérek

Kollégánk munkaidőben visszahívja, ha megadja a számát!

Ha nem ismer megbízható autószerelőt vagy nem akar keresgélni, Budapesten a 16. kerületi partnerszervizünk ki is szereli Önnek. Évek óta dolgozunk velük, megbízhatóak. A ki-és beszerelés ára nettó kb 30 ezer forint, ez egy hozzávetőleges ár, függ a típustól, a rozsdásodás mértékétől, stb. Ha ezt választja, vigye az autóját a szervizbe, onnantól minden a mi dolgunk. A megjavított alkatrészeket visszaszerelik majd az autóba és Ön máris beülhet.

További információért hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 30 083 3553

×
GYORS ÁRAJÁNLAT