Loading

Szervókormány javítás

Szervókormány javítás és szervó hibák

Mit tehetünk ha a kormánymű, a kormányoszlop vagy az elektromos szervó meghibásodik? Első dolgunk a hiba megállapítása. Ha kormánymű vagy szervóhibával állunk szemben akkor döntenünk kell a szervókormány javítás vagy a csere mellett. 

Ha a szervó nem működik megfelelően, a legtöbb esetben javítható!
Szervószivattyú? Kormányszervó? Elektromos szervó? Szervókormány? Juttassa el hozzánk a kiszerelt szervót!
Hozza be személyesen (1062 Budapest Bajza utca 62.) vagy kérjen futárt!
Kérje a szervó elszállítását! – Érte megyünk és megjavítjuk a szervót! Kormánymű és szervó javításra szakosodott cég vagyunk

* Javítás után vissza is szállítjuk
* Javítjuk tehergépjárművek kormányműveit is
* 1-3 munkanapon belül kész

Érte megyünk Budapesten és országosan is – kérjen futárt, ha már ki van szerelve a szervóegység!

1_szervo_jav

Szervókormány javítás árak és szervóhibák

Elektromos kormányoszlop: 75 eFt-tól

Szervókormány, kormánymű (elektromos): 95 eFt-tól

Elektrohidraulikus szervószivattyú: 55-eFt-tól

Tehergépjárműveknél:  110 eFt-tól
* bruttó ár, garanciával

Szervóhibák és javításuk (személy és kisteher – 3,5t alatt):

Elektrohidraulikus szivattyúknál az ismert hibajelenségek: néha megy néha nem, teljesen megállt. Oka lehet olajfolyás vagy beázás, mindkettő károsíthatja az elektronikát. A hibás alkatrészek cseréjére és tökéletes tömítettségre van szükség.

szervojav1

Elektromos kormányoszlop hibajelenségek: kitekeri oldalra a kormányt, egyik oldalra nincs szervó vagy egyáltalán nincs. A hibát okozhatja a kormányszög jeladó meghibásodása és a rossz kommunikáció is.

Szervókormány meghibásodásakor legtöbbször egyáltalán nincs szervó vagy újraindítás után néha visszajön. A legösszetettebb típus, hibája lehet elektromos (kommunikáció, vezérlési hiba, elektromotor hiba) és mechanikus (kopás, törés). Elsődleges a pontos hibameghatározás csak azután érdemes a csere vagy a szervókormány javítás lehetőségeit elemezni.

A hiba meghatározása és a javított alkatrész működésének ellenőrzése is csak az erre a célra speciálisan fejlesztett szervó teszt-berendezéssel végezhető.

A hibás alkatrészek cseréje csak gyári vagy minimum ennek megfelelő minőséggel végezhető.
A javítás után a szervó helyes működése a berendezéssel ellenőrizhető.

Önnek milyen típusú szervója van? Ha nem tudja pontosan, kérje telefonos segítségünket!

 

Mi a teendőnk, ha a szervókormány még nincs kiszerelve?

Még nincs kiszerelve?
A javításhoz a kormányművet sajnos ki kell szerelni. A legjobb, ha egy közeli autószerelővel kiszerelteti a kormányművet.

Mi a teendő, ha a szerelő kiszerelte?
– Hozza be személyesen is a 1062 Budapest Bajza utca 62-be (ennek az az előnye, hogy így jut be hozzánk a kormánymű, kormányoszlop vagy elektrohidraulikus szervószivattyú a leggyorsabban.)
– Küldünk futárt a kiszerelt kormányműért, csak jelezze ezt felénk ezt a fenti „Futár Rendelése” kitöltésével vagy telefonon. Budapesten belül még aznap érte megy, az ország többi részére másnap.

Ha nem ismer megbízható autószerelőt vagy nem akar keresgélni, Budapesten a 16. kerületi partnerszervizünk ki is szereli Önnek. Évek óta dolgozunk velük, megbízhatóak. A ki-és beszerelés ára elektromos kormányoszlop esetén 30.000Ft, a kormányműveknél 50.000Ft, de függ az autó típusától. Ha ezt választja, vigye az autóját a szervizbe, onnantól minden a mi dolgunk. A megjavított alkatrészeket visszaszerelik Ön pedig érte mehet.

További információért hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 30 878 22 08

Miért érdemes az EPS Optimum Kft-t választani?
– 1 vagy 2 nap javítási idő. Amíg a kormányművet javítjuk, az autó általában foglalja a helyet az emelőn. Ezért igyekszünk a leggyorsabban megjavítani.
– Szervókormány Javítás Specialista vállalkozás vagyunk. Legtöbbször a javítást és a csere lehetőségét is biztosítani tudjuk.
– Elektromos kormányművet, elektromos kormányoszlopot, elektrohidraulikus szervót is javítunk.
– Javítunk golyóorsós kormányműveket is (teherautók,kamionok, buszok kormányművei)
– Mi történik, ha nem javítható a szervó? Mi akkor sem hagyjuk cserben ha a szervó nem javítható. kipróbált külföldi partnereinktől forgalmazunk kormányműveket kedvező árakon, garanciával. Készleten is tartunk sok gyakori típust.

Hogyan csomagolja be a szervót, ha mi küldjük a futárt?
1. Szerelje le róla az axiális csuklókat.
2. Csomagolja a szervót vagy kormányművet dupla nejlon borításba az olajfolyás elkerülésére.
3. Töltse ki a dobozban az üres teret papírral, ronggyal.
4. Zárja le a dobozt ragasztószalaggal.

Érdeklik a szervókormány javítás részletei? Ahhoz, hogy meg tudjuk tisztítani a kormánymű alkatrészeit, darabjaira kell szednünk. Ezután látható pontosan a hiba oka. A kopott alkatrészeket cseréljük, ezek lehetnek: csapágyak, perselyek, teflongyűrűk, szimeringek. A rozsda okozta berágódásokat visszamunkáljuk. Nem dolgozunk olcsó anyagokkal, nehogy egy pár ezer forintos spórolás később sok bosszúságot és súlyos tízezres költségeket okozzon. Ellenőrizzük az axiális csuklókat, cseréljük a porvédő gumiharangokat. Az összeszerelést követően beállítjuk a kormányművet, hogy működése optimális legyen. Javításainkhoz „H”-engedéllyel ellátott megfelelőségi tanúsítványt adunk.

Az elektromos szervókormányok, kormányoszlopok felújítása összetettebb. A mechanikai feladatokon kívül a vezérlőpanel javítása a leggyakoribb feladat. A javítás utáni üzemszerű tesztelés, a beállítások elvégzése a legtöbb típusnál csak az igen költséges tesztberendezésekkel lehetséges. Cserébe megnyugodhatunk: a szervókormány a gyári előírásoknak megfelelően üzemel.
A kormánymű javítása után fontos a futómű beállítása is, ami néhány ezer forintos tétel, ne feledkezzen meg róla.

Javítjuk kisteher gépjárművek, teherautók, kamionok, buszok kormányműveit is.
Ezek részleteiről telefonon tudnak felvilágosodást adni a műszaki kollégák: +36 30 878 22 08

Mire figyeljen ha elektromos szervót, elektromos kormányművet, elektrohidraulikus szervószivattyút akar vásárolni?

1. A cseredarab beszámítása. Ha Ön leadja a régi kormányművét az eladó 30-70 eFt áron „beszámítja” az új árába. Van ahol ki kell fizetni a cseredarab összegét és majd visszautalják, ha bevizsgálták a leadott kormányművet. Kellemetlen meglepetés lehet, ha egy hónap múlva kiderül, mégse lesz visszautalva az összeg. Ekkorra már általában jól elfáradunk az ügyben és lenyeljük a veszteséget… Pedig mindez megelőzhető, ha előre tisztázzuk a részleteket.

2. Pontos kormánymű típus/gyári szám. Itt az évjárat és az autótípus, kérek hozzá egy kormányművet! Sajnos nem mindig ilyen egyszerű… Ugyanazt az évjáratot is sokszor többfajta kormányművel szerelték, melyeknek különböző lehet a felfogatása, a hossza, stb. Sokszor az autószerelők is belekeverednek internetes katalógusok, a sok forgalmazó (nem mindig pontos) adataiba. A beazonosításban és a beszerzésben sok éves tapasztalatunkkal vagyunk ügyfeleink segítségére és persze az eddigi hibáinkat sem követjük el kétszer 🙂
Ha szeretne árajánlatot kérni fotózza le a forgalmit és küldje el nekünk. Ha már ki van szerelve a kormánymű, küldje el a gyári számát.
• Emailben a kormanymuker@gmail.com címre és
• Viber-en a +36 30 878 22 08-as számra és ajánlatot adunk a megfelelő kormányműre.

3. Az ár: a gyári szervók, kormányművek mellett ismert gyártók felújított vagy újragyártott (és nem utángyártott) termékeit forgalmazzuk, ezek megfelelnek az előírt minőségnek és áraik jóval kedvezőbbek az új termékek árainál.

×
GYORS ÁRAJÁNLAT