Loading

Mercedes kormánymű felújítás

A kormánymű felújítás az autók életében fontos szerepet játszik, hiszen az autó biztonságos és pontos irányítása a kormányműnek köszönhető. Azonban a kormányművek rendszeres használat mellett elhasználódnak és meghibásodhatnak, ezért szükségessé válik a felújítás vagy cseréjük. A következő cikkünkben a Mercedes kormányművekkel kapcsolatos tudnivalókról, a gyakori hibákról és a javítási lehetőségekről lesz szó.

A kormánymű felújításról általában - Mercedes kormánymű felújítás

A kormánymű felújítás lehet hidraulikus vagy elektromos kormányműtípusokra vonatkozóan. A hidraulikus kormányművek a hidraulikus olaj nyomásának hatására működnek, míg az elektromos kormányművek a gépjármű elektronikus rendszerének segítségével működnek. A kormánymű felújítás folyamata számos lépésből áll, amelyek között megtalálható a hiba megállapítása a szerelőnél, az időpontfoglalás a kiszereléshez, az eldöntés, hogy javítjuk vagy kompletten cseréljük a kormányművet, majd a beszerelés. Fontos, hogy a felújítást gyakorlott szakember végezze célszerszámokkal és tesztberendezéssel ellenőrizze a minőséget. A Mercedes márka hidraulikus kormányművei hasonlóak a többi kormánymű típushoz viszont az elektromos kormányművek feltanítása a szokásostól összetettebb folyamat és legtöbbször gyári műszereket igényel.

Top 7 típus Mercedes kormánymű felújítás szempontjából 2005 után

Mercedes C-osztály (W203)

A 2000-es évek elején a C-osztály a Mercedes legnépszerűbb típusa volt. Az autóban használt hidraulikus kormányművek gyakran problémásak voltak, és a kormányon jelentkező nehézség és zaj jelezte, hogy felújításra van szükség.

Mercedes E-osztály (W211)

Az E-osztály egy középkategóriás autó, amelyet 2002 és 2009 között gyártottak. Az autó hidraulikus kormányművei gyakran problémásak voltak, és a kormányon jelentkező zajok és nehézségek jelezhetik a felújítás szükségességét.

Mercedes S-osztály (W221)

A S-osztály a Mercedes luxusautója, amelyet 2005 és 2013 között gyártottak. Az autó elektromos kormányművei gyakran meghibásodnak, és az autó kormányozhatatlanná válhat. Ezért fontos, hogy időben észrevegyük a problémát és javítsuk a kormányművet.

Mercedes CLS-osztály (W219)

A CLS-osztály egy elegáns kupé, amelyet 2004 és 2010 között gyártottak. Az autó elektromos kormányművei gyakran problémásak, és a kormányon jelentkező zajok és nehézségek jelezhetik a felújítás szükségességét.

Mercedes GL-osztály (X164)

A GL-osztály egy nagy SUV, amelyet 2006 és 2012 között gyártottak. Az autó hidraulikus kormányművei gyakran problémásak voltak, és a kormányon jelentkező zajok és nehézségek jelezhetik a felújítás szükségességét.

Mercedes ML-osztály (W164)

Az ML-osztály egy középméretű SUV, amelyet 2005 és 2011 között gyártottak. Az autó hidraulikus kormányművei gyakran problémásak, és a kormányon jelentkező zajok és nehézségek jelezhetik a felújítás szükségességét.

Mercedes R-osztály (W251)

Az R-osztály egy nagy méretű MPV, amelyet 2005 és 2013 között gyártottak. Az autó hidraulikus kormányművei kopoghatnak és folyhatnak kopás miatt.

A kormánymű felújítás buktatói - Mercedes kormánymű felújítás gyorsan

Bár a kormánymű felújítása nagyon fontos és szükséges karbantartási feladat, mégis akadhatnak olyan problémák, amik miatt nehézségekbe ütközhetünk. Az egyik ilyen buktató lehet, hogy a kormányműnek nincs is hibája, csak a futóművel van valami probléma, ami kopogást okoz a kormánymű irányítása közben. Ezért, ha ilyen jellegű problémával találkozunk, mindenképpen javasolt először a futóművet ellenőrizni.

Egy másik gyakori probléma, amivel találkozhatunk, hogy az olajszivattyú vagy más autóalkatrész miatt olajszivárgás lép fel. Az ilyen jellegű problémákat nem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis a kormánymű olajszivárgása komoly károkat okozhat, így mindenképpen szakemberhez kell fordulni a probléma megoldása érdekében.

Az áramellátás szempontjából is vannak problémák, amik megnehezíthetik a kormánymű javítását. Lehet, hogy a kormánymű nem kap áramot, vagy a csatlakozó érintkezői korrodálódtak, ami nem engedi át az áramot. Ez esetben érdemes szintén szakemberhez fordulni, aki pontosan tudja, hogyan kell eljárni az ilyen jellegű problémák megoldása során.

Ha kompletten cserélni kell a kormányművet, akkor javasolt előre rendelni az alkatrészt, hogy ne kelljen várni rá. A szerelőnek pedig jó, ha van csápos emelője, hogy könnyen hozzáférhessen a kormányműhöz. Azonban az igazi kihívást a felújítás jelenti, melyet csak gyakorlott szakember végezhet el. A megfelelő célszerszámok és tesztberendezések használata elengedhetetlen a munka minőségének garantálása érdekében. Az átfutási idő általában néhány nap, de ez függ a kormánymű típusától és a javítási folyamat bonyolultságától is.

Mercedes kormánymű javítási lehetőségei - ha problémája van a kormányművel, fontos, hogy mihamarabb intézkedjen.

Általában kétféle lehetőség áll rendelkezésre: a kormánymű felújítása vagy a cseréje. A kormánymű felújítása általában kedvezőbb megoldás, mivel jóval olcsóbb, mint egy új kormánymű beszerzése és beépítése. A felújított kormánymű műszakilag ugyanolyan jó, mint az új, ráadásul a garancia időtartama is megegyezik az új kormánymű garanciájával. Azonban, ha a kormánymű súlyosan meghibásodott, akkor lehet, hogy a cseréje a célszerűbb megoldás. A kormánymű cseréje esetén is fontos a minőségi alkatrészek használata és a szakszerű beépítés, hogy a kormánymű hosszú távon is megbízhatóan működjön.

Összességében, ha Önnek Mercedes autójában probléma merül fel a kormányművel, ne habozzon, keressen fel minket! Cégünk, a kormánymű felújítással és kormánymű értékesítéssel foglalkozik, így biztos lehet benne, hogy szakszerű és gyors segítséget kap tőlünk. A kormánymű felújítása során gyakorlott szakemberünk minden esetben célszerszámokkal és tesztberendezéssel ellenőrzi a minőséget, hogy Ön biztonságosan és kényelmesen vezethesse autóját. Ha kormánymű cserére van szükség, mi is csak minőségi alkatrészeket használunk és a szakszerű beépítés mellett az átfutási idő is rövid.

Reméljük, hogy cikkünk segítségére volt a Mercedes kormányművekkel kapcsolatos kérdésekben, és ha probléma merül fel, számíthat ránk!

×
GYORS ÁRAJÁNLAT