Loading

A Fiat Punto szervójavítás

A Fiat Punto szervójavítás

Az Fiat Punto szervó működése

A Fiat Puntot 1999-től szerelik elektromos kormányoszloppal. A Fiat Punto szervójavítás megismeréséhez tudnunk kell, hogy mi a kormányoszlop működési elve, meg kell érteni annak alapjait.

Fiat Punto

Fiat Punto szervójavítás – az alapok

A rendszer 100%-ig elektromos, nem tartalmaz hidraulikus folyadékot. Ez jóval egyszerűbbé teszi a rendszert. A rásegítést végző elektromotor a kormány alatt, a kormány rúdon helyezkedik el. Ezt a fajta megoldást kisméretű autókon alkalmazták mint pl.: a Punto és Opel Meriva. Azonban ahogy a technika fejlődött mostanra már nagyobb méretű autókon is előszeretettel használják.

A szervó működése a Puntoban

A szervóhatás működését egy szenzor szabályozza. Két adatot vesz figyelembe a szervóhatás mértékének meghatározásához. Az autó sebességét, és a kormánykerékre kifejtett erőhatást. Ennek célja, hogy mindenki számára egyszerű legyen a kormányzás, valamint nagy sebességnél stabil, alacsony sebességnél könnyen kezelhető legyen a kormány.

Fiat Punto szervóhiba, hibajelenségek

Ha elektronikus kormányrásegítő rendszer nem működik megfelelően, a műszerfalon lévő figyelmeztető lámpa felgyullad. A kormányzás szokatlanul nehézzé válik, hibásan, egyáltalán nem működik. Ez azt jelenti, hogy a szervó rásegítés akadozik, vagy teljes mértékben megszűnik. Ez gyakorinak számít a Puntok esetében, napi szinten keresnek meg minket ezzel a panasszal. Ez nagy mértékben köszönhető a magyar úthálózatnak.

Fiat Punto szervó

Mikor legyen szervójavítás és mikor a csere?

Ha szervizbe visszük az autónkat és ott szerzik be számunkra a cserealkatrészt, könnyen 200 ezer fölötti számlával találjuk szembe magunkat. Hogy miért? A szervizek – érthető módon – a leggyorsabban szeertnék megoldani a feladatot és megrendelik a cserealkatrészt, ennek viszont többnyire magas az ára. A szervó egység javítását a szervizek, autószerelők pedig általában nem vállalják, mivel nincs meg hozzá a tesztgép és egyébként is speciális elektromos feladat. Legtöbb ügyfelünk ilyenkor keres meg minket.

Fiat Punto szervójavítás folyamata

Ahogy az autószerelők nem javítanak kormányoszlopokat, úgy mi sem javítunk autókat, csak annak szervó alkatrészeit. A kiszerelést nem tudjuk megoldani, azonban több partner szervizzel dolgozunk együtt. Ennek előnye, hogy tudjuk, megbízható kéz végzi a szervó fel, és leszerelését. A kommunikáció jóval gördülékenyebb, nem kell minden szükséges információt ügyfeleinktől kérdezgetni. A javításhoz szükségünk van a hibakódokra. Ezt követően a szervó hibák megállapítása teljes mértékben elektromosan történik, nem jáccik közbe emberi tényező. Mind a hibás, mind a potenciális hibaforrásokat is cseréljük. Ennek célja, hogy javításunk időtálló legyen, és megóvjuk ügyfeleinket a jövőbeli szervó hibáktól.

Fiat Punto szervójavítás
Fiat Punto szervójavítás

Fiat Punto szervójavítás ár

A szervójavítás ára nettó 79.000 Ft, ez meg sem közelíti a gyári alkatrész árát, ugyanakkor minősége közel áll hozzá. Tudunk azonnali cserét biztosítani, ekkor le kell adni a nem működő kormányoszlopot. Kérjük, hogy minden esetben olvastassa ki a hibakódot. Az általunk forgalmazott kormányoszlopokban nem csupán a hibát hárítjuk el (pl.: kormányszög jeladó csere) hanem minden olyan elektromos alkatrészt is cserélünk, melyek bármikor újabb meghibásodást okozhatnak. Ezáltal megbízhatóságát tekintve egy új alkatrésszel ér fel. Egy év garanciát adunk termékeinkre.

Ha a szervóhibákon kívül más hibaforrások is érdeklik a Punto-ról, akkor ajánljuk a Népítélet oldalát.

×
GYORS ÁRAJÁNLAT