Loading

Kia Ceed szervóhiba

Kia Ceed szervóhiba

A Kia Motors óriási versenyelőnyt szerzett, amikor 7 év garanciával dobta piacra ezeket az autókat. Annyira hogy a Kia Ceed példáját a többi autógyártónak is követnie kellett, és ekkor indultak a kiterjesztett garanciák 5+2 , 3+2  év, stb. A Kia Ceed szervohiba az elektromos kormányoszlopoknál 8 év után nagyon gyakori, nézzük a típusbetegségeket.Típusbetegségek: első a Kia Ceed szervohiba

Az autó első típusbetegsége az elektromos szervokormány hiba. Elég sűrűn hoznak hozzánk Kia Ceed és hasonló kormányoszlopot mint pl. a Kia Venga, Rio, Picanto vagy a Hyundai i30, i40.

A mai napig elég jól tartja az árát a C’eed. Ha elkezdünk böngészni a használtautó piacon nem ritka eset, hogy belefutunk 1.800.000.-Ft környékén is 2007-es modellekbe. Nyilván ezek jól felszerelt és kevés kilométert futott autók. Leggyakoribb motortípus ezekben a modellekben az 1.4-es. Ez a motortípus az itthon eladott Ceed-ek 70%ában található meg. 109 lóerejével , 5.8 – 7.2 l/100km fogyasztással tudunk vele autózni. 1396 ccm, 4 hengeres motornak a gyengéje a vezérműlánc. Ha kitoljuk az előírt olajcsere periódusokat az is lehet hogy hamarabb, akár 200.000km alatt is meg tud nyúlni a lánc. Átlag 260.000 kilométert bírnak ezek a láncok.

https://kormanymuszerviz.hu/elektromos-kormanyoszlop-javitas/

Gyakori Kia Ceed szervohiba jelenségek

A leggyakoribb eset, amikor nincsen szervóhatás. Gyakori problémák még, hogy akad, kopog, nagy a holtjáték, vagy darabos a kormány, benehezedik, leáll de újraindítás után meg visszajön. A hibajelenségek nagy részérért a nyáklapon lévő rengeteg kis “kütyü” a felelős. Relé, motor vezérlő chip, eeprom chip, feszültség szabályzó, kondenzátor, mosfet, stb. Ezeknek a cseréje rengeteg forrasztással illetve munkaórával jár.

Az alkatrészek minősége kulcsfontosságú. A legtöbb műhelyben nincs meg a technikai háttér, hogy teszteljék az elvégzett felújítás sikerességét. Tesztpadunkon elektronikailag és mechanikailag is tudjuk vizsgálni a kormányoszlopot üzemi körülmények között.

A szervójavítás a kiolvasott hibakóddal kezdődik 

Ha már kiolvasták a hibakódot, az mindenképpen segíti a munkánkat. Sok esetben már a hibajelenségekből tudunk következtetni a meghibásodás okára, a hibakód nélkül.

Nálunk hogyan zajlik a javítás?

Behozhatja autóját valamelyik partnerszervízünkbe, vagy Ön is kiszereltetheti a kormányoszlopot. A kiszerelt kormányoszlopért futárt küldünk. A beérkezett alkatrészt bevizsgáljuk, feltárjuk a hibát, és egy pontos árajánlatot adunk Önnek. Amenniyben megrendelia  javítást, a szükséges mechanikai és elektromos alkatrészeket cseréljük, majd elvégezzük az elektromos és mechanikai ellenőrzést. Az elvégzett tesztről mérési jegyzőkönyv készül amely igazolja a hibátlan működést. Munkáinkra 1 év garanciát adunk, megtett kilométertről függetlenül. 

További érdekességek a Kia Ceed-ről olvashatóak itt.

×
GYORS ÁRAJÁNLAT