Loading

A csodás Fiat Punto (2009-2012)

A csodás Fiat Punto (2009-2012)

Fiat Punto gyakori hibái

Sajnos az a Punto 1.2 8V változatok motorvezérlői hajlamosak a meghibásodásra. Ennek jellemző tünete, hogy nem működik két henger, az autó nagyon erőtlen, rázkódik, check engine világít, vagy villog.

Az egyik idegesítő probléma a Puntóban az, hogy egyik-másik ajtó kilincse fent marad az ajtó kinyitás után. Emiatt nem záródik az ajtó, kézzel kell lenyomni a kilincset.

Punto

Ha a fűtés csak a legmagasabb fokozatba működik akkor az előtét ellenállás ment tönkre, vagy legalábbis “nem működik”. Ez több ok miatt lehetséges. Sokszor csak a hőbiztosíték old ki, de előfordulhat, hogy az ellenállások mentek tönkre. A hőbiztosítékot elméletileg cserélni is lehetne némi ügyességgel, azonban a forrasztás nem lehetséges, mert a forrasztás alacsonyabb hőfokon olvad, mint a hőbiztosíték.

Alapjárati problémák. A tünetek nem minden esetben ugyanazok. : melegen ingadozhat az alapjárat, Hidegen nehezen indul az autó, indítás után bemelegedésig ingadozó alapjárat, vezetés közben gázelvételkor az autó lefullad.A fenti tünetek forrása sok esetben a szívórendszer egyik fő alkatrészénél, a fojtószelepnél (más néven: pillangószelepnél) keresendő. 

A Fiat Punto kormánymű és kormányoszlop problémái

A Punto egy elektromos kormányoszloppal szerelt autó. Ennek a több meghibásodási típusa is van. 90 százalékban a benne lévő nyomatékszenzor okozza a hibát. Első sorban csak néha jelentkezik az a hiba, hogy elmegy a szervóhatás és bekeményedik a kormány (sokkal nagyobb mozdulatok kellenek a forduláshoz). Az elején még esélyünk van arra, hogy újraindítás után „megjavítsa önmagát” tehát ujraindítás után megint működjön. Hosszútávon sajnos nem lesz jobb a helyzet, sőt csak rosszabb lesz. Napi rendszerességgel fog mutatkozni a hibajelenség és van az a pont amikor már nem segít rajta az újraindítás sem.

kormányszög jeladó

A maradék 10 százalékban pedig a vezérlő egysége szokott tönkremenni. Ebben az esetben jöhet a nyáklap tisztítása és a forrasztása Rengeteg apró chip és egyéb mikroelektronikai alkatrész van ezen a lapon ezért időigényes a javítása.

A kormányművel igazából nincsen több gond mint egy átlagos autóval kormányművével. Szokásos problémák szoktak előjönni mint a folyás, lógás, kopogás. Szerencsére ezt is tudjuk javítani, mint a kormányoszlopot https://kormanymuszerviz.hu/kormanymujavitas-hidraulikus/

Részletesen a típusról itt olvashatunk:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Fiat_Punto

×
GYORS ÁRAJÁNLAT