Loading

Jetta és Tiguan szervószivattyú és kormánymű problémák

Jetta és Tiguan szervószivattyú és kormánymű problémák

Jetta és Tiguan szervószivattyú és kormánymű problémák

A Volkswagen Jetta a német autómárka egyik legnépszerűbb típusa. A jellemzően kompakt, négyajtós, közepes méretű belső térrel rendelkező szedánként megjelenő autót 1979-ben dobták piacra és különböző szériái máig forgalomban vannak, sőt, Kínába önálló autómárkává nőtte ki magát.

Az autópiaci trendekhez igazodva 2007-ben jelent meg a márka kompakt crossovere a Volkswagen Tiguan. A családok és aktív életvitelt folytatók között is népszerű típus magas szintű biztonsági és kényelmi felszereltséggel rendelkezik, például az adaptív sebességtartó automatikával és sávtartó asszisztenssel. Benzin, dízel és hibrid változatokban is elérhető, általában 5 vagy 7 üléses kivitelben készül.

Mindkét járművet erős és gyakori igénybevételre tervezték, nem luxusautók, hanem a mindennapi élet használati eszközei. Ahogyan a Jetta lassan 40 éves múltra nézhet vissza, úgy hasonló jövőben reménykedhet a Tiguan is. A Volkswagenek gyakran több gazdát is megélnek, akár évtizedekig az utakon szolgálnak. Ebből következően jól kiépült szervizhálózatuk, ami messze nem csak a hivatalos márkaszervizeket jelenti. Aligha van olyan márkafüggetlen műhely, ami ne lenne képes egy Jetta szervizelésére. Az új alkatrészek mellett érdemes lehet felújított alkatrészt vásárolni a régebbi típusok esetében.

A Volkswagen kormánymű a hosszú évek alatt gyakran megadja magát. Ez elsősorban a rendkívül erős igénybevételnek tudható be. Mind a Jetta, mind a Volkwagen Tiguan kormánymű, az esetek többségében felújítható, ha úgy tetszik javítható és csak ritkán van szükség új alkatrész beszerelésére. Hasonló a helyzet a szervószivattyú esetében is, ahol a tömítések elöregedése okozta problémák a leggyakoribbak. Az elöregedő tömítések miatt a kenőanyag elszökhet, szennyeződhet vagy akár nedvesség kerülhet a rendszerbe, ami megzavarja a szervószivattyú működését.

Mind a kormánymű bármilyen szervizelése komoly feladat. A régebbi típusok esetében nem feltétlenül kell márkaszervizhez fordulnunk, de szakszervizhez igen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kormánymű vagy a szervó kiszerelése történhet bármelyik bevált műhelyben, de az alkatrészek javítása elkülönülten, erre specializált szervizekben történik.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT