Loading

Kormánymű felújítás: a biztonságot ne vegyünk félvállról

Kormánymű felújítás: a biztonságot ne vegyünk félvállról

Mindenki, aki autót vezet, valamennyire ért az autóhoz. Ez azonban felhasználó szintű tudás: ahogy a számítógépet használóknak sincs sokszor fogalmuk sincs arról, hogy mi van a gépházon belül, sokszor az autóvezetők sem tudják, mi lapulhat a motorháztető alatt. Azonban még ez a felhasználói szintű rutin is elég lehet arra, hogy kiszúrjuk, ha valami nem az igazi.

Nagyon sokan ismernek zörejeket a műszerfal mögül, furcsa, kattogó hangokat, nem jól fogó féket, csak túl erősen működtethető kéziféket, túl puha gumikat, kifogyott szélvédőmosó-folyadékot és még sok mindent. Igen sok típusú hiba, probléma is lehet a kormánnyal és a kormányművel a gépkocsinkban.

Ilyen hibák lehetnek a folyó, lógó vagy kopogó kormányművek. Nem is beszélve a túl nagy kormány holtjáték esetéről. Azonban nem kell megijedni, hogy rögtön új autóra van szükség, az ezeket okozó gondok a megfelelő szakember kezében (műhelyében) javíthatóak. A kiszerelt kormányművet el kell juttatni a kormánymű-javító szervizbe, ezt megtehetjük személyesen vagy akár futárral is. A kormánymű kiszereléséhez és persze beszerléséhez is szükség szervizre van szükség, ezt ne próbáljuk meg egyedül megtenni.

Egy valóban erre szakosodott, jó szakszervizben lehetőség van az alábbiakra:

Persze, ha arra kerül a sor, hogy egy nagyobb javítást végezzenek járművünkön, felmerül a kérdés, hogy milyen garancia létezik arra nézve, hogy néhány hét után ugyanazzal vagy egy nagyon hasonló hibával vissza kell vinni a járgányt.

Egy magára adó kormánymű szerviz garanciát vállal a munkájára: ez egy év szokott lenni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy évig minden problémát ingyen fognak megoldani, értelemszerűen, hanem azt, hogy az általuk beépített alkatrészek és az elvégzett munka ki fog tartani: ez persze csak akkor történhet meg, ha a kormánymű beszerelése szakszerűen történik, és a szervo olaját és olajszűrőit igazolhatóan lecserélik.

×
GYORS ÁRAJÁNLAT