Loading

A bontott kormánymű biztosan rossz?

A bontott kormánymű biztosan rossz?

A bontott kormánymű biztosan rossz?

Kezdjük azonnal a válasszal: a bontott kormánymű nem biztosan rossz, de kormányművet csak megbízható forrásból és felújítás után érdemes járművünkbe szerelni. Egy forgalomból kivont járműből szimplán kiemelni a kormányművet és sajátunkba szerelni nem szerencsés ötlet.

Ami elromolhat az el is romlik, nem kivétel ez alól a kormánymű sem. A kormánymű a jármű egyik legfontosabb alkatrésze, ami ha nem működik megfelelően, akkor nem tudunk biztonságosan közlekedni. Hiba esetén tehát nem szabad késlekedni, még ha tudjuk is, hogy a kormánymű javítás nem egyszerű és nem is olcsó.

A kormánymű és elektromos szervó javítás az autószerelés specializált feladata, amit nem végeznek el minden műhelyben. A kormányművet kiszerelik és a szakosodott szervizbe küldik. Az átvizsgálás után kiderül, hogy az elektromos kormánymű felújítás lehetséges-e, vagy biztosan cserélni kell az alkatrészt újra. Ha a felújítás lehetséges, akkor annak elvégzése után visszaküldik a műhelybe az alkatrészt, ahol visszaszerelik a járműbe azt.

A fenti feladat időigényes is. Ha minél gyorsabban szeretnénk megoldást, akkor nem próbáljuk meg a saját kiszerelt kormányművünket sem megjavíttatni, sem felújíttatni, ha lehetséges az, ha nem. Garantáltan jó megoldás a teljesen új kormánymű megrendelése, ugyanakkor ez drága. Másik lehetőség lehet, ha bontott és már felújított kormányművet rendelünk járművünkhöz. A megbízható kormánymű-szervizek nem adnak ki olyan alkatrészt a kezük közül, amivel nem lehet biztonságosan közlekedni. Ugyanakkor ez a megoldás jóval olcsóbb, mint a teljesen új alkatrész beszerzése.

Tehát a bontott és felújított kormánymű akkor érheti meg, ha időt szeretnénk spórolni, de nem kívánjuk túl nagy költségekbe verni magunkat, vagy ha a járművünkből kiszerelt kormányműről annak átvizsgálása után kiderül, hogy az nem felújítható és mindenképpen másikat kell visszaszerelni. Nagyon fontos azonban a megbízhatóság. Csak olyan kormányművet szereljünk járművünkbe, amiért a kereskedő felelősséget vállal és hiba esetén térítésmentesen (beleértve a szerelés költségét) cseréli.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT