Loading

Caddy tipushibák, amikre fel kell készülnünk

Caddy tipushibák, amikre fel kell készülnünk

Caddy tipushibák, amikre fel kell készülnünk

A Volkswagen Caddy akár önálló kategória is lehetne, hiszen olyan tulajdonságokat egyesít magában, amit a legtöbb autó nem tud. Ennek köszönhetően tökéletes választás lehet sokaknak, de koránt sem annyira univerzális megoldás, mint egy Transporter, amiből végtelen mennyiségű és minőségű van a használt piacon. Caddyből nincs sok, pedig mi nagyon szeretjük és ajánljuk.

A Caddy olyan, mint egy kicsi családi autó és egy áruszállító szerelemgyereke. Egyszerre tökéletes egy aktív család nyaralásához és apa vállalkozásának napi munkálataihoz. Belső tere van annyira igényes, hogy ne folyamatosan egy munkásautóban érezzük magunkat és van annyira igénytelen, hogy ne szégyelljünk sáros lábbal beülni vagy ne legyen lelkiismeret furdalásunk a kerékpárok csomagtérbe tuszkolásakor.

Motorikusan a Caddy nem tud semmi speciálisat, pusztán működik. Ugyan a különböző évjáratok eltérő megoldásokat alkalmaznak sok téren, a Caddy alapvetően az egyszerűséget és az üzembiztosságot helyezte fókuszába. (Megint csak valami, ami egy egyéni vállalkozó legfőbb munkaeszköze és egy családi autó kombinációjától elvárható. ) Ugyan maga a típus aránylag ritka, a legtöbb megoldás más típusokban is használatos, így az alkatrészellátással sincs probléma: sem elérhetőségben, sem árban.

Túl szép, hogy igaz legyen? Nem, nem az, a Caddy-nek kevés jellemző típushibája van, de mint minden használt járműnél itt is vannak sérülékenyebb pontok. A legfontosabb a karbantartás: a Caddy-k igénybevétele sokoldalúságuk miatt nagyobb, mint egy átlagos járműnél. Éppen ezért a szokásos olajcserék (különösen a DSG-váltós szériáknál) a motorban és a váltóban kiemelkedően fontosak.

Használt Caddy vásárlása előtt a következő területek állapotára érdemes koncentrálni, mert a különböző szériáknál gyenge pontok közé tartozhatnak: elektromos szervó, hajtáslánc, váltóolaj folyás, lengéscsillapító olajszivárgása, gáztartály falának rozsdásodása, nehezen záródó ajtók. Ki kell emelni, hogy ezen hibák nem mindegyik szériát érintik, hanem egy-egy szériát jellemzően egy-egy érint ezek közül – vásárlás előtt érdemes az adott évjárat ismeretében rákeresni a visszahívásokra és jellemző hibákra.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT