Loading

Volkswagen Polo szervó javítás

Volkswagen Polo szervó javítás

Volkswagen Polo szervó javítás

A VW Polo évtizedek óta az egyik legnépszerűbb típusa a vezető német autómárkának, a hazai utakon is sok fut belőlük. Megbízható autónak számítanak, de a VW Polo elektromos szervószivattyú rendszere relatív gyakran hibásodik meg. Mi ennek az oka és mit tehetünk ellene?

A VW Polo szervójának érzékenysége több dologra vezethető vissza. Az elektromos szervó nagyon érzékeny az autó elektromos állapotának változására, így ha itt hiba lép fel, az a szervó működésében is megjelenhet. A típusra jellemző hiba, hogy a szervóhatás időszakosan eltűnik, majd az autó indításakor újra működésbe lép. Győződjünk meg róla, hogy nem az akkumulátor töltésével van-e a probléma, mielőtt a szervószivattyú csere vagy javítás jutna eszünkbe.

A VW Polo szervójának lelke, az EPS, a kerékjáratok mellé vannak szerelve, ahol erősen ki vannak téve a rázkódásnak, valamint könnyen beázhatnak. Ez különösen télen jellemző, amikor hosszabb ideig vizes, latyakos, időben vagyunk kénytelenek használni járművünket.

Ha a szervó meghibásodik, ne használjuk autónkat, veszélyes vele közlekedni. Szállíttassuk szervizbe, ahol kiszerelhetik a szervót vagy ha szükséges, akkor az egész kormányművet. A kormánymű vizsgálata általában külön szakszervizben történik. Kisebb hiba esetén a javítás, komolyabb probléma fennálltakor az elektromos kormánymű felújítás lehet a megoldás. A felújítás során a kopó alkatrészek cseréje, a tömítések és az olaj megújítása történik. A profi felújítást követően a meghibásodás esélye éveken át alacsony marad. Ha rozsdásodás jelentkezik a kormányművön, vagy eldeformálódott valamelyik létfontosságú alkatrésze, akkor sajnos csak a költségesebb csere jelenthet megoldást a problémára.

Az elektromos kormánymű javítás a szereléssel együtt néhány napot vehet igénybe és sajnos a költséghatékonyabb megoldás sem tartozik az olcsó javítások közé. Ettől függetlenül nem szabad halogatni a javítást, egyrészt a kormánymű hibája jelentős biztonsági kockázatot rejt, így nem javasolt a vezetés ilyenkor, másrészt a hibás kormánymű működése súlyosbíthatja a problémát, amivel költségeink a végén jelentősen növekedhetnek.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT