Loading

Honda Civic kopogó szervókormány – mire számíthatok?

Honda Civic kopogó szervókormány - mire számíthatok?

Honda Civic kopogó szervókormány – mire számíthatok?

A kormánymű kopogás sosem jó előjel, egyrészt ha bármi elromlik a kormány körül, akkor veszélyes lehet az autó használata, másrészt a szervó javítás ritkán gyors és olcsó mulatság. A Honda Civic esetében a kopogást több dolog is okozhatja, de az esetek elsöprő többségében valamilyen kopásos jellegű problémával állunk szemben.

Kopottak vagy lazák lehetnek a kormánymű csuklók, ekkor általában a kormány holtjátéka is megfigyelhető a hanghatás mellett. A különféle rögzítőelemek kopása és lazasága is okozhat kopogó hangot. Idővel a kormánymű tömítései elkophatnak vagy megsérülhetnek, és ez kopogást eredményezhet. Érdemes megemlíteni, hogy a kopogás nem feltétlenül a kormánymű hibáját jelenti, elképzelhető, hogy az autó futóműjében, a lengéscsillapítóknál kell a hang forrását keresni. Ez ugyanakkor nem változtat azon a tényen, hogy a kopogó hang hallása után szervizbe kell vinnünk járművünket, ahol diagnosztika és átvizsgálás után találhatják meg a javítandó alkatrészt.

Rossz hírnek tekinthető, hogy a Honda Civic kormánymű kopogás és kopás aránylag gyakori jelenség. A jó hír ezzel kapcsolatban az, hogy éppen ezért a Honda elektromos kormányszervó javítás általában megoldható, azaz nem kell feltétlenül a teljes szervó rendszert újra cserélni. A szervót a műhelyben kiszerelik és vizsgálatra küldik, ami megállapítja a hiba pontos okát. A vizsgálat során kiderül, hogy lehetséges-e az elektromos kormánymű felújítás vagy a csere javasolt. Cserére akkor van szükség, ha a kopás jelentős, nem cserélhető elemen jelentkezik vagy rozsdásodás lépett fel a szervóban. Amennyiben a felújítás lehetséges, akkor a legtöbb kopó és cserélhető elemet kicserélik, így a javítás után hosszú évekig nem várható újabb meghibásodása a kormánymű ezen részének.

Akkor sem kell nagyon aggódnunk, ha a csere javasolt. Bevizsgált Honda Civic csere kormányművek a legtöbb szakszervizben aránylag kedvező áron állnak rendelkezésre. Ha számít az időtényező, akkor ilyen cserét egyből kérhetünk és az autónk akár még aznap ismét menetkész lesz. A felújítás és a hozzá tartozó szerelések ugyanakkor néhány munkanapot biztosan igénybe vesznek.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT