Loading

Mennyi időbe telik a szervószivattyú javítása vagy cseréje?

Mennyi időbe telik a szervószivattyú javítása vagy cseréje?

Felesleges mást állítanunk: az elektromos kormánymű felújítás, javítás vagy teljes csere nem leányálom. A kormányművet ki kell szerelni a gépjárműből ahhoz, hogy a szervószivattyú hozzáférhetővé váljék. A kormányművet jellemzően szakosodott szervizben vizsgálják meg és ha van rá lehetőség megjavítják vagy felújítják. Ezután küldik vissza az alkatrészt az autószervizbe, ahol visszaszerelik, majd feltanítják és tesztelik, mielőtt a tulajdonos ismét használatba vehetné kocsiját. Jó sok pénz és jó sok idő.

A jó sok, persze nagyon relatív. Alapvető kérdés a gépjármű típusa, hiszen a kormányművek beszerzési árai igen eltérőek. Egy új kormánymű százezres tétel. A javítás inkább elméleti lehetőség: ez akkor érheti meg, ha tényleg valami apró és banális hiba keletkezett egy amúgy ragyogó állapotú kormányművön. Ez ritka. Ennél sokkal jobb megoldás a felújítás, ami összességében nem is sokkal drágább, ugyanakkor jelentősen olcsóbb, mint az új kormánymű vásárlása. A felújítás azt jelenti, hogy a hiba javításán túl minden kopó alkatrész cserélve lesz a szivattyúban, ami új elektronikát is kap. Ez a megoldás hosszú évekig garantálja a problémamenetes használatot. A felújítás feltétele, hogy ne legyen komoly rozsdásodás vagy deformitás az alkatrészen.

Az idő. Nem megfelelően működő kormányművel veszélyes vezetni, így a nulladik lépés az autó elszállítása egy szervizbe. Fontos, hogy olyan szervizbe menjünk, aki gyakorlott a kormánymű javítást illetően vagy van hozzá megfelelő partnere. Ezután a szerviz kiszereli a kormányművet és elküldi azt javításra. Ha minden zökkenőmenetesen zajlott, akkor a kormányműszervíz 2-3 nap után kapja meg az alkatrészt. Itt a vizsgálat és felújítás 1-3 munkanap, majd nagyjából újabb egy nap, amire a futár visszaérkezik vele a szervizbe. Nagyon szerencsés esetben 4 nap alatt meglehetünk, de a 6-10 munkanap közelebb áll a realitáshoz. Ha a gyorsaság jobban számít, mint az ár, akkor a kiszerelés után azonnal lehet új kormányművet rendelni, ezzel pedig a folyamat 3-5 napra rövidülhet szállítással és szereléssel együtt.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT