Loading

Mit jelent a kormánymű felújítás?

Mit jelent a kormánymű felújítás?

Ha meghibásodik a kormánymű, akkor a következők elé nézhetünk: vagy teljesen új kormánymű kerül beépítésre, vagy a meglévő kormánymű kerül javításra és felújításra. A csere előnye, hogy biztosak lehetünk az alkatrész makulátlanságában, hiszen teljesen újat kapunk belőle. Hátránya, hogy drága és egyáltalán nem biztos, hogy kormányművünket nem lehetett volna javítani. A kormánymű csere ára akár duplája is lehet a felújításnak.

Kormánymű szerelést nem minden autószerviz végez, mert egy speciális szakterületről van szó. (A cserét ők is végre tudják hajtani. ) A javítás csak egy aktuális probléma kijavítását jelenti. Nem éri meg pusztán ezt választanunk, hiszen a meghibásodás esélye nagy és ugyanúgy állnunk kell a ki- és visszaszerelési költségeket.

A kormánymű felújítás annyival több, mint a javítás, hogy minden elöregedő és kopó alkatrész cseréjét elvégzik, kitisztítják és új kenőanyaggal látják el az egész rendszert. Megújítják az elöregedett tömítéseket és szükség esetén más kisebb egységeket. Az egyik legfontosabb, hogy új gumiharang kerül felszerelésre, ezt akár ellenőrizhetjük is olyan módon, hogy előre jelezzük, hogy elkérnénk a régit. A gumiharang cseréjének elmaradása nagyban hozzájárulhat az újbóli meghibásodáshoz. Ez már csak azért is bosszantó, mert a gumiharang egy pár ezer forintos tétel.

A felújított kormánymű ugyanolyan megbízható és biztonságos, mint egy új. Nem csak megbízhatósága azonos, hanem a garanciája is: akár az új alkatrészre, a felújítottra is 1 év garanciának kell vonatkoznia. Nem mindegy azonban, hogy a garancia pontosan mire vonatkozik: szét lehet ugyanis választani az alkatrészre vonatkozó garanciát annak beszerelésének költségétől. Ha csak az alkatrészre vonatkozik a garancia, akkor annak meghibásodása esetén a szerelési költség akkor is minket terhel, ha a kormánymű újbóli felújításáért vagy cseréjéért nem kell fizetnünk. Természetesen vannak olyan szervizek, amik egyszerre vállalnak garanciát az alkatrészért és a beszerelésért: tulajdonosként számunkra ez kedvezőbb.

Korábbi bejegyzések:

×
GYORS ÁRAJÁNLAT